Ο τυφώνας Χέλεν προσεγγίζει τη Φλόριντα, εκκένωση παραθαλάσσιων περιοχών

Ο τυφώνας Χέλεν προσεγγίζει τη Φλόριντα, εκκένωση παραθαλάσσιων περιοχών

Ο τυφώνας Χέλεν πλησιάζει τις ΗΠΑ και οι κάτοικοι της Φλόριντα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. Η ισχυρή τροπική καταιγίδα έχει προκαλέσει μαζικές εκκενώσεις στις παραθαλάσσιες περιοχές, με τις αρχές να εκδίδουν προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πλημμυρών και τους ισχυρούς ανέμους. Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντης, έχει προτρέψει τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες για εκκένωση και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. «Η προστασία των ζωών και των περιουσιών είναι η κύρια προτεραιότητα μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, ο τυφώνας Χέλεν αναμένεται να πλήξει τις ακτές της Φλόριντα το επόμενο 24ωρο. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η καταιγίδα θα φέρει έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκτεταμένες καταστροφές. Οι κάτοικοι έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, με κάποιους να μετακινούνται στις ενδοχώριες περιοχές για να αποφύγουν το χειρότερο. Τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει, ενώ οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται σε επιφυλακή. Οι αρμόδιες αρχές έχουν δημιουργήσει κέντρα προσωρινής στέγασης για εκείνους που χρειάζονται καταφύγιο από τον τυφώνα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image