Πολωνία: Κλείσιμο συνόρων για μετανάστες χωρίς άσυλο

Πολωνία: Κλείσιμο συνόρων για μετανάστες χωρίς άσυλο

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, ανακοίνωσε σχέδια για το προσωρινό κλείσιμο των συνόρων της χώρας για μετανάστες χωρίς έγγραφα, καθώς και την αναστολή στο δικαίωμα ασύλου. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος μιας νέας στρατηγικής που στοχεύει στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και την ενίσχυση της ασφάλειας της Πολωνίας. Η νέα πολιτική έρχεται ως απάντηση στις αυξημένες ροές ατόμων που εισέρχονται στη χώρα χωρίς επίσημα έγγραφα, γεγονός που έχει δημιουργήσει ανησυχίες όσον αφορά τη διαχείριση και τον έλεγχο των συνόρων.

Ο Τουσκ τόνισε ότι η απόφαση αυτή είναι προσωρινή και θα αναθεωρηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης. Η πρωτοβουλία έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της Πολωνίας, με οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα να εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο. Παρά την κριτική, η πολωνική κυβέρνηση επιμένει ότι το μέτρο είναι αναγκαίο για την προστασία της εθνικής ασφάλειας και την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image