Ουκρανικό drone έπληξε τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια σύμφωνα με τους Ρώσους

Ουκρανικό drone έπληξε τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια σύμφωνα με τους Ρώσους

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, είναι πάλι στο επίκεντρο των ειδήσεων. Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) επιτέθηκε στον σταθμό, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων από τον Μάρτιο του 2022. Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι η επίθεση αυτή προκαλεί ανησυχίες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του πυρηνικού σταθμού. Αξιωματούχοι της Μόσχας επισημαίνουν ότι τέτοιες ενέργειες απειλούν την διεθνή ασφάλεια και εντείνουν την κρίση στην Ουκρανία.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στην περιοχή, με την Ουκρανία να επιδιώκει να ανακτήσει τον έλεγχο των εδαφών της και τη Ρωσία να διατηρεί την παρουσία της στις κατεχόμενες περιοχές. Η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια παρακολουθείται στενά από διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι εκφράζουν ανησυχίες για τυχόν βλάβες και τη δυνατότητα διαρροής ραδιενέργειας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image