Ανησυχία των ΗΠΑ για επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Ανησυχία των ΗΠΑ για επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Η επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ έχει προκαλέσει ανησυχία στις ΗΠΑ, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να τονίζει την αμέριστη υποστήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, επισημαίνει ότι αυτή η επίθεση υπονομεύει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή. Οι αμερικανικές αρχές καλούν την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την ενέργεια της Χεζμπολάχ και να στηρίξει τις προσπάθειες για ειρήνη.

Το Ισραήλ, από την πλευρά του, αντέδρασε άμεσα με στρατιωτικά μέσα, επιδιώκοντας να αναχαιτίσει την απειλή και να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών του. Η κατάσταση στην περιοχή παρακολουθείται στενά από τις ΗΠΑ, οι οποίες εκφράζουν ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας και τις πιθανές συνέπειες στον ευρύτερο γεωπολιτικό χάρτη. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογραμμίζει ότι η ασφάλεια του Ισραήλ αποτελεί προτεραιότητα για την αμερικανική εξωτερική πολιτική και ότι οποιαδήποτε ενέργεια αμφισβητεί αυτή την ασφάλεια θα αντιμετωπιστεί αυστηρά.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image