Κατολισθήσεις στο Μεξικό: 15 νεκροί από τη θεομηνία

Κατολισθήσεις στο Μεξικό: 15 νεκροί από τη θεομηνία

Στο Μεξικό, οι πρόσφατες κατολισθήσεις προκάλεσαν τραγικές απώλειες, καθώς 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη θεομηνία. Οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν μετά από έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή, προκαλώντας μεγάλο αριθμό από καταστροφές και μετακινήσεις πληθυσμού. Συνολικά, 132 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε προσωρινά καταλύματα για να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους. Οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με ομάδες διάσωσης εργάζονται εντατικά για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους επλήγησαν από την καταστροφή. Οι υπηρεσίες διάσωσης της χώρας, υπό τη διεύθυνση του επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Χουάν Περέζ, έχουν κινητοποιηθεί για να ανασυρθούν τυχόν υπόλοιπα θύματα και να αποκατασταθούν οι καταστροφές.

Η περιοχή των κατολισθήσεων έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τις κυβερνητικές υπηρεσίες να προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα εφόδια για τους πληγέντες. Οι έντονες βροχοπτώσεις και η ανεπάρκεια υποδομών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ήταν οι βασικοί παράγοντες που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτών των κατολισθήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, καθώς πολλά σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image