Επίθεση στον Λίβανο: Κίνδυνος για ασφάλεια και σταθερότητα, λέει ο Μπορέλ

Επίθεση στον Λίβανο: Κίνδυνος για ασφάλεια και σταθερότητα, λέει ο Μπορέλ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πρόσφατες επιθέσεις στον Λίβανο, καθώς θεωρεί ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, τόνισε ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί και να οδηγήσει σε έναν ευρύτερο πόλεμο που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο για τον Λίβανο, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή. Σύμφωνα με τον Μπορέλ, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερή στην έκκλησή της προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποτρέψουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, ο οποίος θα είχε βαριές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή και όχι μόνο», σημείωσε ο Μπορέλ. Η ασφάλεια και η σταθερότητα στον Λίβανο αποτελούν κρίσιμα ζητήματα για την ΕΕ, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να παρέμβει διπλωματικά για την αποτροπή μιας καταστροφικής σύγκρουσης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image