Ιταλία: Βαθμολόγηση συμπεριφοράς μαθητών: Επιστροφή στην εποχή Μουσολίνι

Ιταλία: Βαθμολόγηση συμπεριφοράς μαθητών: Επιστροφή στην εποχή Μουσολίνι
Η Ιταλία προχωρά σε μια σημαντική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, βαθμολογώντας πλέον τη συμπεριφορά των μαθητών στα σχολεία. Το μέτρο αυτό, που αναβιώνει από την εποχή του Μουσολίνι, αποσκοπεί στην επαναφορά της πειθαρχίας και του σεβασμού στον εκπαιδευτικό χώρο. Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως μέσω αυτής της απόφασης, θα προαχθεί μια πιο θετική και συντεταγμένη μαθησιακή εμπειρία.
 
Η εφαρμογή της νέας πολιτικής σημαίνει ότι οι μαθητές που δεν εμφανίζουν ικανοποιητική συμπεριφορά, δεν θα μπορούν να περάσουν στην επόμενη τάξη. Η κυβέρνηση θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό, θα υπάρξει βελτίωση στην εν γένει πολιτισμική συμπεριφορά στα σχολεία και στην προώθηση θετικών αξιών. Ο αντίλογος για το μέτρο αυτό είναι έντονος. Υπάρχουν απόψεις που θεωρούν πως η βαθμολόγηση της συμπεριφοράς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των μαθητών και να δημιουργήσει αίσθημα αστάθειας και πίεσης. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση υπεραμύνεται της απόφασης, θέτοντας ως προτεραιότητα την ανάγκη για πιο οργανωμένες και πειθαρχημένες σχολικές κοινότητες.
 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image