Βυθίστηκε πυρηνικό υποβρύχιο στην Κίνα δίπλα σε προβλήτα

Βυθίστηκε πυρηνικό υποβρύχιο στην Κίνα δίπλα σε προβλήτα
Το πολεμικό ναυτικό της Κίνας βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα σοβαρό πλήγμα, καθώς ένα υπερσύγχρονο πυρηνικό υποβρύχιο βυθίστηκε δίπλα σε προβλήτα. Αμερικανοί αξιωματούχοι, που επιβεβαίωσαν το συμβάν, ανέφεραν ότι το περιστατικό θεωρείται εξαιρετικά σοβαρό και μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την δύναμη του ναυτικού της χώρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υποβρύχιο ήταν ελλιμενισμένο όταν συνέβη το συμβάν, και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια της βύθισης.
 
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πιθανό τεχνικό ζήτημα ή ανθρώπινο λάθος, αλλά η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη. Το περιστατικό αυτό αναμφίβολα δημιουργεί έντονη ανησυχία τόσο στην Κίνα όσο και διεθνώς, δεδομένου ότι τα πυρηνικά υποβρύχια αποτελούν στρατηγικό εργαλείο των ενόπλων δυνάμεων. Η Αμερικανική πλευρά εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την πυρηνική ασφάλεια και το περιβάλλον, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν συνέπειες στην ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image