Νεκρά ψάρια στον Βόλο: Συνεχίζεται η απομάκρυνση των 95 τόνων

Νεκρά ψάρια στον Βόλο: Συνεχίζεται η απομάκρυνση των 95 τόνων

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η επιχείρηση καθαρισμού της παραλίας του Βόλου από τα νεκρά ψάρια. Οι εικόνες που αντικρίζουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες είναι απόκοσμες και αποκρουστικές, καθώς τα νεκρά ψάρια έχουν σχηματίσει ανεπιθύμητους σωρούς κατά μήκος της ακτής. Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 95 τόνοι ψαριών από την παραλία και οι εργασίες απομάκρυνσής τους συνεχίζονται. Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, δήλωσε ότι οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να καθαρίσουν την παραλία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να αποκαταστήσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Παράλληλα, άμεσες ενέργειες γίνονται για να διερευνηθούν τα αίτια του φαινομένου, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Οι αρχές συνεργάζονται με ειδικούς επιστήμονες και περιβαλλοντικούς οργανισμούς για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για φυσική ή ανθρωπογενή καταστροφή. Η τοπική κοινωνία έχει κινητοποιηθεί έντονα, καθώς το πρόβλημα των νεκρών ψαριών επηρεάζει τόσο τον τουρισμό όσο και την υγεία των κατοίκων. Ο δήμος καλεί τους πολίτες να παραμένουν ενήμεροι και να συνδράμουν όπου μπορούν, ενώ λαμβάνονται προληπτικά μέτρα για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image