Νέα αύξηση 9,1% στις τιμές διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη

Νέα αύξηση 9,1% στις τιμές διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη

Η αγορά των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να παρουσιάζει έντονη δυναμική, με τις τιμές διαμερισμάτων να σημειώνουν νέα αύξηση 9,1% κατά το Β΄ τρίμηνο του 2024. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, η ζήτηση για κατοικίες βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κάτι που αποδίδεται κυρίως στη συνεχιζόμενη αύξηση του τουρισμού και της επένδυσης σε ακίνητα από ξένους αγοραστές. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι επενδυτές επωφελούνται από αυτή την αυξημένη ζήτηση, ενώ οι κάτοικοι και οι ενοικιαστές αντιμετωπίζουν προκλήσεις λόγω των αυξανόμενων τιμών.

Ο κλάδος των μεσιτών τονίζει ότι η αγορά παραμένει ιδιαίτερα ενεργή, με πολλούς αγοραστές να επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για την αγορά της δεύτερης κατοικίας τους. Μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στην αύξηση των τιμών είναι η βελτίωση των υποδομών και οι νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή. Παράλληλα, η έντονη όρεξη για επενδύσεις ακίνητης περιουσίας από ξένους έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης και, κατά συνέπεια, σε άνοδο των τιμών.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, προσφέροντας μεν ευκαιρίες για επενδυτές, αλλά προκαλώντας και ανησυχία στους κατοίκους όσον αφορά την προσβασιμότητα στην ιδιοκτησία κατοικιών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image