Δικογραφία 62 κατηγορουμένων για απάτη 36 εκατ. ευρώ από την ΕΛ.ΑΣ.

Δικογραφία 62 κατηγορουμένων για απάτη 36 εκατ. ευρώ από την ΕΛ.ΑΣ.
 Η ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε τη δικογραφία μαμούθ με 62 κατηγορουμένους που συμμετείχαν σε απάτη ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εικονικές συναλλαγές πραγματοποιούνταν μέσω εταιρείας χρηματοοικονομικών προϊόντων, ενώ το γραφείο τους στην Καλλιθέα φιλοξενούσε ως έδρα 430 εικονικές εταιρείες.
 
 Η Οικονομική Αστυνομία και η Επιτροπή για το Ξέπλυμα Χρήματος ξεκίνησαν αναζητήσεις για να εντοπίσουν τα ίχνη αυτής της περίπλοκης απάτης. Οι έρευνες αποκάλυψαν την ύπαρξη δικτύου που χρησιμοποιούσε εικονικές συναλλαγές για να καλύψει την παράνομη δραστηριότητα. Στόχος ήταν η απόκτηση οικονομικών πλεονεκτημάτων, ενώ οι 430 εικονικές εταιρείες χρησίμευαν για τη μεταφορά μεγάλων ποσών χωρίς να κινούνται υποψίες. Σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να αποκαλύψουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη.
 
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image