Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών σε Αττική, Μάνη, Κρήτη και Ρόδο

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών σε Αττική, Μάνη, Κρήτη και Ρόδο

Τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, αναμένεται αυξημένος ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, όπως αναφέρεται στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς του Yπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, οι περιοχές που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο κινδύνου είναι η Αττική, η Μάνη, η Κρήτη και η Ρόδος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι μετεωρολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι, θα ευνοήσουν την εκδήλωση πυρκαγιών.

Οι αρμόδιες αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες πρόληψης και προστασίας. Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς είναι ένα εργαλείο που βοηθάει στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις περιοχές που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο. Η Πολιτική Προστασία ενισχύει τις προσπάθειες πρόληψης με τη διάθεση πρόσθετων πυροσβεστικών δυνάμεων στις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο. Για αύριο, συστήνεται στους πολίτες να αποφεύγουν δραστηριότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν φωτιά, όπως καύση ξερών χόρτων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις και στις δραστηριότητές τους σε δασικές και αγροτικές περιοχές.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image