Αποχή δικηγόρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο Δικαστικό Χάρτη

Αποχή δικηγόρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο Δικαστικό Χάρτη
Σε καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν την Δευτέρα (16/9) οι δικηγόροι όλης της χώρας, αντιδρώντας στο νέο Δικαστικό Χάρτη που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι δικηγόροι δηλώνουν ότι οι αλλαγές αυτές υποβαθμίζουν τη λειτουργία της δικαιοσύνης και επιδεινώνουν τις συνθήκες εργασίας τους.

Η απόφαση για την αποχή ελήφθη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), ενώ παρόμοιες κινητοποιήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό, "οι αλλαγές στον δικαστικό χάρτη είναι επιτακτικές, αλλά οι προτεινόμενες λύσεις δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δικηγόρων και των πολιτών".

Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει συγχωνεύσεις δικαστικών μονάδων και αλλαγές στη δομή των δικαστηρίων, κάτι που, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι, θα δυσκολέψει την πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη. Επιπλέον, εκφράζουν ανησυχία για τις αυξημένες αποστάσεις που θα χρειαστεί να διανύουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι πελάτες τους.

Οι δικηγόροι καλούν το υπουργείο να αναθεωρήσει το σχέδιο και να προχωρήσει σε διάλογο με τους επαγγελματίες του χώρου για να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις. Ο Δημήτρης Βερβεσός επισημαίνει ότι "είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων".

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image