Μηνυτήρια αναφορά από την Ομοσπονδία Πυροσβεστών κατά παντός υπευθύνου

Μηνυτήρια αναφορά από την Ομοσπονδία Πυροσβεστών κατά παντός υπευθύνου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Η Ομοσπονδία ζητά τη διερεύνηση μιας σειράς καταγγελλόμενων πράξεων και παραλείψεων από υπηρεσιακά στελέχη του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος. Σύμφωνα με την αναφορά της ΠΟΕΥΠΣ, οι καταγγελίες αφορούν τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και ενδεχομένως άλλα αδικήματα που μπορεί να προκύψουν.

Η αναφορά τονίζει την ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία εντός του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και την επιτακτική ανάγκη για την προστασία των δικαιωμάτων των υπαλλήλων. Η Εισαγγελία θα αναλάβει να εξετάσει τις καταγγελίες αυτές και θα διαπιστώσει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες από συγκεκριμένα στελέχη του Σώματος. Η ΠΟΕΥΠΣ υπογραμμίζει ότι αυτή η κίνηση είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και για την προστασία της κοινωνίας από πιθανές αμέλειες ή παρεκκλίσεις υπηρεσιακών υποχρεώσεων.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image