Διώχνουν αυτιστικό μαθητή από ΕΠΑΛ Μεσολογγίου λόγω κατάργησης τμήματος

Διώχνουν αυτιστικό μαθητή από ΕΠΑΛ Μεσολογγίου λόγω κατάργησης τμήματος

Έντονη είναι η αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Μεσολόγγι μετά την απόφαση για κατάργηση τμήματος σε ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα ένας αυτιστικός μαθητής να μείνει χωρίς σχολείο. Ο μαθητής, ο οποίος φοιτούσε στο συγκεκριμένο τμήμα με τις ειδικές ανάγκες, τώρα βρίσκεται χωρίς εκπαιδευτική στέγη. Οι γονείς του μαθητή εκφράζουν την αγανάκτησή τους, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή θέτει σε κίνδυνο την εκπαίδευση και την εξέλιξη του παιδιού τους. Η μητέρα του μαθητή, Ελένη Παπαδοπούλου, ανέφερε: “Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν να καταργείται ένα τμήμα χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των μαθητών με ειδικές ικανότητες.” Η απόφαση πάρθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, η οποία επικαλείται την έλλειψη πόρων και τη μικρή συμμετοχή στο τμήμα.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου επισημαίνουν πως η κατάργηση του τμήματος παραβιάζει τα δικαιώματα των μαθητών με **ειδικές ανάγκες** και ζητούν την άμεση επαναφορά του. Οι μαθητές και οι γονείς κατέφυγαν σε νομικούς συμβούλους για να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Μια εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στις αρμόδιες αρχές για την επαναλειτουργία του τμήματος.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image