Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη: Ρομά προσποιούνταν υπαλλήλους της ΔΕΗ

Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη: Ρομά προσποιούνταν υπαλλήλους της ΔΕΗ

Δύο Ρομά συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη από την Αστυνομία, καθώς κατηγορούνται ότι προσποιούνταν υπαλλήλους της ΔΕΗ και εισέρχονταν σε σπίτια ηλικιωμένων για να τους κλέψουν. Η δράση τους αποκαλύφθηκε όταν οι αστυνομικοί έλαβαν καταγγελίες από θύματα που ανέφεραν ότι είχαν πέσει θύματα απάτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες εκμεταλλεύονταν την εμπιστοσύνη των ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ και εισέρχονταν στα σπίτια τους με την πρόφαση της επιδιόρθωσης βλαβών.

Εκεί, κατάφερναν να αποσπούν χρήματα και τιμαλφή, προξενώντας σημαντικές οικονομικές ζημίες στα θύματά τους. Η λεία τους ξεπερνά τις 30.000 ευρώ και πρόκειται για χρήματα και κοσμήματα που κατάφεραν να αποσπάσουν από διαφορετικά σπίτια. Η αστυνομία μετά από προσεκτική έρευνα κατάφερε να ταυτοποιήσει και να συλλάβει τα δύο άτομα, τα οποία πλέον αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες. Η αστυνομία καλεί όσους έχουν υποστεί παρόμοιες απάτες να επικοινωνήσουν με τις αρχές για να ενισχύσουν τις έρευνες και να βοηθήσουν στη σύλληψη πιθανών συνεργών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image