Στέφανος Κασσελάκης: Οι επόμενες κινήσεις του

Στέφανος Κασσελάκης: Οι επόμενες κινήσεις του

Μετά από 24 ώρες από την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου επικυρώθηκε η απόφαση της πρότασης μομφής, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να έχει εξαφανιστεί. Δεν έχει κάνει καμία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα και δεν έχει δώσει σημεία ζωής, ενώ όσοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του αναφέρουν ότι δεν απαντά στα τηλεφωνήματα.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας φαίνεται πως αποτέλεσε σοκ για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θεωρούσε πως η πρόταση μομφής δεν θα περάσει και ότι η διαδικασία θα ήταν για αυτόν εύκολη.

Ο ρόλος του Νίκου Παππά

Σύμφωνα με πηγές, πολλοί κατηγορούν για την ήττα του Κασσελάκη τον Νίκο Παππά, τον άνθρωπο που ο ίδιος είχε τοποθετήσει επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Ο Παππάς είχε διαβεβαιώσει τον Κασσελάκη και τους συνεργάτες του ότι η ψηφοφορία δεν θα ήταν πρόβλημα, ακόμα και αν ήταν μυστική.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του στενού συνεργάτη του Κασσελάκη, Πέτρου Παππά, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα δεν μπορεί να εκπροσωπείται από κάποιον που δεν έχει εκλεγεί, ενώ χαρακτήρισε την Κεντρική Επιτροπή ως απονομιμοποιημένο Όργανο που θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί.

Οι επόμενες κινήσεις του Κασσελάκη

Μετά την τελευταία του δήλωση, στην οποία κατήγγειλε την κομματική γραφειοκρατία και τον πρώην πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, ο Κασσελάκης φαίνεται να έχει αποσυρθεί, σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις του. Παράλληλα, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει ξανά στα κομματικά όργανα, υπογραμμίζοντας ότι θα λογοδοτήσει απευθείας στον κόσμο.

Προς το παρόν, ο Κασσελάκης δεν συμμετέχει στις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποφάσεις του φαίνεται να επηρεάζονται από το στενό του περιβάλλον.

Οι συμβουλές του Τάιλερ

Ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ, φέρεται να τον προτρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική και να επιστρέψουν στις ΗΠΑ.

Θα είναι πάλι υποψήφιος;

Μια από τις σκέψεις του Κασσελάκη είναι να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει ακόμα αρκετή υποστήριξη εντός του κόμματος και πολλοί από τους υποστηρικτές του πιστεύουν πως ο Τσίπρας έχει "τραβήξει το χαλί" κάτω από τα πόδια του.

Σκέψεις για νέο κόμμα

Μια άλλη επιλογή είναι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει υποστήριξη από άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος φαίνεται να αναρωτιέται εάν διαθέτει την ψυχική αντοχή να αντιμετωπίσει την κομματική νομενκλατούρα και τους αντιπάλους του.

Στη δήλωσή του μετά την πρόταση μομφής, ο Κασσελάκης ανέφερε ότι αισθάνεται λυτρωμένος, καθώς οι πολίτες είδαν τη μομφή που υπήρχε εναντίον του από την πρώτη μέρα της εκλογής του. Τόνισε ότι δεν θα αποδεχθεί ποτέ τις πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του, χαρακτηρίζοντας αυτές τις πρακτικές ως απαράδεκτες για τον χώρο της Αριστεράς.

Οι αποφάσεις του, όπως δήλωσε, θα ανακοινωθούν στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο αισθάνεται ότι λογοδοτεί.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image