Σπουδές Ελλήνων στο εξωτερικό: Προορισμοί και επιλογές

Σπουδές Ελλήνων στο εξωτερικό: Προορισμοί και επιλογές

Μετά τις κατακλυσμιαίες αλλαγές που επέφερε το Brexit, η «γεωγραφία» των ελλήνων φοιτητών σε ξένα πανεπιστήμια έχει αλλάξει σημαντικά. Μέχρι πρόσφατα, ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Έλληνες ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο. Όμως, οι νέες συνθήκες αναγκάζουν πολλούς να επιλέγουν διαφορετικούς προορισμούς για σπουδές στο εξωτερικό. Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιταλία έχουν γνωρίσει αύξηση στην προσέλκυση ελλήνων φοιτητών, κυρίως λόγω των προσιτών διδάκτρων και των ποιοτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρουν. Επίσης, οι Σκανδιναβικές χώρες, ιδιαίτερα η Σουηδία και η Νορβηγία, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο λόγω των αγγλόφωνων προγραμμάτων και των καλών συνθηκών διαβίωσης.

Η κ. Μαρία Παπαδοπούλου, φοιτήτρια στη Σκανδιναβία, αναφέρει: "Η Σουηδία δεν ήταν στην αρχική μου λίστα, αλλά τα προγράμματα και οι προσφερόμενες ευκαιρίες μου κίνησαν το ενδιαφέρον". Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς παραμένουν δημοφιλείς επιλογές, παρότι τα υψηλά δίδακτρα και το κόστος ζωής αποθαρρύνουν ορισμένους να μετακινηθούν τόσο μακριά. Ο νέος αυτός χάρτης των ελλήνων φοιτητών υποδεικνύει μια σαφή τάση για πιο διαφοροποιημένες επιλογές, αναζητώντας καλύτερες εκπαιδευτικές ευκαιρίες και θετικές εμπειρίες. Οι Έλληνες φοιτητές πλέον εξετάζουν περισσότερους παράγοντες και κάνουν πιο ενημερωμένες επιλογές για την ανώτατη εκπαίδευσή τους.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image