Η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι την Τετάρτη (11/9) θα γίνει η παρουσίαση όλων των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Έκανε ειδική αναφορά στις περιοχές που αντιμετωπίζουν έντονη πίεση, όπως τα νησιά του Αιγαίου, ιδιαίτερα οι Κυκλάδες, η Ανατολική Πελοπόννησος, η Κρήτη και η Αττική. Για την τελευταία, θα παρουσιαστεί ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που αποσκοπεί στην προστασία της από τη λειψυδρία.

Ο υπουργός τόνισε ότι το σχέδιο περιλαμβάνει την εφαρμογή των απαραίτητων ενεργειών με μεγάλη ταχύτητα.

Μητσοτάκης: Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας προτεραιότητα

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα σημαντικό έργο για την καταπολέμηση της λειψυδρίας, αναφερόμενος στη ΔΕΘ. Εξήγησε ότι, ενώ η κατάσταση της επάρκειας νερού στην Αττική δεν είναι αμελητέα, δεν αποτελεί και λόγο ανησυχίας, τονίζοντας πως το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα για τέσσερα συνεχή χρόνια είναι περιορισμένο.

Σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, προχωρά η κατασκευή ενός μεγάλου έργου που θα συνδέσει τον ταμιευτήρα του Εηύνου και του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image