Υπόθεση Λύτρα: Η Πολυζωγοπούλου ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους

Υπόθεση Λύτρα: Η Πολυζωγοπούλου ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους

Δύο μήνες μετά την προφυλάκιση του γνωστού δικηγόρου Απόστολου Λύτρα για τον βίαιο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου, οι εντάσεις ανάμεσα στο άλλοτε λαμπερό ζευγάρι φαίνεται να υποχωρούν, με κύρια προτεραιότητα την ανήλικη κόρη τους.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, που σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση υπήρξε θύμα έντονης σωματικής κακοποίησης, κατέθεσε υπόμνημα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητώντας την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Λύτρα με περιοριστικούς όρους. Παρά τη διατήρηση της κατηγορίας, η Πολυζωγοπούλου τόνισε την ανάγκη επικοινωνίας του πατέρα με την κόρη τους, καθώς, όπως αναφέρει, η συνέχιση της προφυλάκισής του επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία της.

Επιπλέον, το ζευγάρι έχει συμφωνήσει να ανατεθεί η αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού στην Πολυζωγοπούλου, ενώ ρύθμισαν και το πρόγραμμα επικοινωνίας του Λύτρα με την κόρη τους. Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε από προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Παρά τη σημασία που δίνεται στο παιδί, η Πολυζωγοπούλου παραμένει σταθερή στην υποστήριξη των κατηγοριών κατά του πρώην συζύγου της, επισημαίνοντας ότι τα όσα έχει καταθέσει είναι η απόλυτη αλήθεια. Στο υπόμνημά της αναφέρει επίσης ότι και οι δύο πλευρές καταβάλλουν προσπάθειες για την ομαλοποίηση των σχέσεών τους, με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού.

Στο μεταξύ, η ανάκριση για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται απόφαση για το εάν θα συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση του Λύτρα. Ο εισαγγελέας ζήτησε τη δίωξή του για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης, αντί για το αρχικά προτεινόμενο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image