Φοροαπαλλαγή στα κλειστά ακίνητα και βραχυχρόνιες μισθώσεις

Φοροαπαλλαγή στα κλειστά ακίνητα και βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο, έδωσε διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται ώστε τα μισθώματα από κλειστά ακίνητα να είναι αφορολόγητα για τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός τόνισε πως τα ακίνητα πρέπει να παραμείνουν κλειστά για την περίοδο αυτή, ενώ ενθάρρυνε τους ιδιοκτήτες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία. Επιπλέον, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να θεσπίσει νέες παρεμβάσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων.

Αυτές οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στη ρύθμιση της αγοράς αλλά και στην προστασία των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών, ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλής ζήτησης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στις προοπτικές του σχεδίου και την αναμενόμενη επίδραση στην αγορά ακινήτων. Οι νέοι κανονισμοί προσδοκούν να εξισορροπήσουν τη ζήτηση και την προσφορά, διευκολύνοντας παράλληλα τις επενδύσεις σε ακίνητα που μένουν αδρανή. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image