Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία: Τι συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία: Τι συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπου παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας. Ένας από τους κύριους άξονες συζήτησης ήταν η καθιέρωση δωρεάν απογευματινών χειρουργείων, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους μήνες. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και τόνισε ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα μειώσουν τον χρόνο αναμονής για τους ασθενείς. Παράλληλα, η υλοποίηση αυτού του μέτρου αναμένεται να ανακουφίσει το σύστημα υγείας και να προσφέρει ποιοτικότερη περίθαλψη στους πολίτες.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο δράσης για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας. Σύμφωνα με αυτό, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στα απογευματινά χειρουργεία, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους χωρίς επιπλέον κόστος για τους ασθενείς. Το μέτρο αυτό προβλέπει επίσης την ενίσχυση των νοσοκομείων με επιπρόσθετους πόρους και την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών τους.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image