Άρση ασυλίας για Ακρίτα και Μπιάγκη με ομόφωνη απόφαση της Βουλής

Άρση ασυλίας για Ακρίτα και Μπιάγκη με ομόφωνη απόφαση της Βουλής

Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας των βουλευτών Έλενας Ακρίτα (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και του Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ). Στην ψηφοφορία παρευρέθηκαν και ψήφισαν 300 βουλευτές, δείχνοντας το σύνολο της πολιτικής στήριξης για τις διαδικασίες δικαιοσύνης. Η απόφαση κρίθηκε ως σημαντική για την λειτουργία του θεσμού της Βουλής, διότι ενισχύει την αξιοπιστία του κοινοβουλευτικού συστήματος και την αδιαπραγμάτευτη επιδίωξη της δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου τόνισε ότι η διαδικασία ήταν διαφανής και απαραίτητη για να διευκρινιστούν οι συμβάντα και οι νομικές υποχρεώσεις των εμπλεκόμενων. Η περίπτωση της Έλενας Ακρίτα αφορά δημοσίευση άρθρου που θεωρήθηκε ως δυσφήμηση, ενώ ο Δημήτρης Μπιάγκης εμπλέκεται σε καταγγελία για παράβαση καθήκοντος. Η άρση ασυλίας τους ανοίγει τον δρόμο για τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, προωθώντας την ανάγκη για πλήρη διαφάνεια. Η Έλενα Ακρίτα και ο Δημήτρης Μπιάγκης δήλωσαν πως είναι έτοιμοι να συνεργαστούν πλήρως με τις αρχές για να αποδείξουν την αθωότητά τους και να διευκολύνουν το έργο της δικαιοσύνης.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image