Μεταρρυθμίσεις ΚΑΠ και λειψυδρία: Σημεία κλειδιά από τον Κ. Τσιάρα

Μεταρρυθμίσεις ΚΑΠ και λειψυδρία: Σημεία κλειδιά από τον Κ. Τσιάρα

Τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Ελλάδα στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) έθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας. Ο κ. Τσιάρας εστίασε σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας της γεωργίας, με έμφαση στην λειψυδρία. Στο συμβούλιο, ο κ. Τσιάρας παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις στην ΚΑΠ, τονίζοντας την ανάγκη για έναν πιο αειφόρο και ανθεκτικό γεωργικό τομέα.

Υπογράμμισε τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι η χώρα έχει ξεκινήσει πρωτοβουλίες για την ανακατανομή και την εξοικονόμηση νερού. Αυτές περιλαμβάνουν τη χρήση συστημάτων άρδευσης ακριβείας και την προώθηση καλλιεργειών που απαιτούν λιγότερο νερό. Οι προσπάθειες αυτές συνδυάζονται με την ανάπτυξη υποδομών που υποστηρίζουν τη συλλογή και αποθήκευση νερού, καθώς και την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των αγροτών σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image