Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) πραγματοποίησε έλεγχο στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για την ασφάλεια των τροφίμων» και διαπίστωσε την παρουσία παθογόνου μικροοργανισμού σε σουτζουκάκια. Η ανακοίνωση αυτή δημιουργεί ανησυχία στους καταναλωτές, καθώς πρόκειται για ένα προϊόν που καταναλώνεται ευρέως. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, τα σουτζουκάκια που ελέγχθηκαν περιείχαν τον παθογόνο μικροοργανισμό Salmonella, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις. Η Σαλμονέλα είναι γνωστό ότι προκαλεί συμπτώματα όπως διάρροια, κοιλιακό πόνο, πυρετό και εμετό, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας, ενώ έχουν ήδη ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από την αγορά. Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ υπογραμμίζει τη σημασία της συνεχούς επιτήρησης και των τακτικών ελέγχων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν καλούνται να το επιστρέψουν στο σημείο αγοράς για αντικατάσταση ή αποζημίωση. Ο ΕΦΕΤ συμβουλεύει επίσης τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αποθήκευση και προετοιμασία τροφίμων, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.