Χαρδαλιάς: Επενδύουμε στο μέλλον με ασφαλή και σύγχρονα σχολεία

Χαρδαλιάς: Επενδύουμε στο μέλλον με ασφαλή και σύγχρονα σχολεία

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια για το 1ο δημοτικό σχολείο Νέας Ερυθραίας και το 21ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Στην εκδήλωση, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε: "Επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας, δημιουργώντας ασφαλή και σύγχρονα σχολεία." Στην τελετή εγκαινίων, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε τη σημασία της παροχής ενός ασφαλούς και σύγχρονου περιβάλλοντος μαθησιακής ανάπτυξης για τα παιδιά. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να βελτιώσει τις υποδομές των σχολείων και να εξασφαλίσει ότι οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση. Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση δείχνουν τις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις των σχολείων.

Τα νέα σχολεία διαθέτουν σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, που θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι γονείς και οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις νέες ευκαιρίες που προσφέρονται μέσω αυτών των σύγχρονων εγκαταστάσεων. Παρουσία ήταν επίσης εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι ανέφεραν ότι τα κτίρια σχεδιάστηκαν με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση των μαθητών. Οι αυξανομένες ανάγκες για ποιοτική εκπαίδευση και βελτιωμένες υποδομές αποτελούν έναν από τους βασικούς άξονες της εκπαιδευτικής πολιτικής της χώρας μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε επίσης τη σημασία της υγειονομικής ασφάλειας, αναφέροντας ότι τα νέα σχολεία πληρούν όλες τις προδιαγραφές υγειονομικής προστασίας, ιδιαίτερα σε περιόδους πανδημίας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι μαθητές θα μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και να επικεντρώνονται στην εκπαίδευσή τους χωρίς περισπασμούς.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image