Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς σε σχολείο της Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς Αγιασμό

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς σε σχολείο της Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς Αγιασμό

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, σε αρκετά σχολεία δεν πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός. Μια τέτοια περίπτωση ήταν το 2ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, όπου μαθητές και γονείς βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Αγιασμός δεν θα τελεστεί. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον διευθυντή του σχολείου, Γιώργο Παπαδοπούλου, η απόφαση για τη μη διεξαγωγή του Αγιασμού ελήφθη λόγω τεχνικών προβλημάτων και καθυστερήσεων στην οργάνωση.

Η απουσία του Αγιασμού στο συγκεκριμένο σχολείο προκάλεσε αντιδράσεις, με αρκετούς γονείς να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. Ωστόσο, ο Γιώργος Παπαδόπουλος τόνισε ότι η διαδικασία θα επαναληφθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι μαθητές να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά με τις ευλογίες της Εκκλησίας. Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε κανονικά σε σχολεία της περιοχής, με μαθητές και εκπαιδευτικούς να δίνουν το παρών στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η σημαντική αυτή μέρα, πλαισιώθηκε από ευχές για υγεία και επιτυχίες, παρά τις όποιες μεμονωμένες δυσκολίες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image