Απογευματινά χειρουργεία: Μισθοί και εφημερίες - Οι αλλαγές

Απογευματινά χειρουργεία: Μισθοί και εφημερίες - Οι αλλαγές

Με τον Υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να δηλώνει πως από το 2025 τα νοσοκομεία θα πληρώνονται βάσει της παραγωγής τους, οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας παίρνουν νέα τροπή. Ο Θεμιστοκλέους ανέπτυξε το σχέδιο για τα απογευματινά χειρουργεία και εφημερίες, τονίζοντας τη σημασία της αύξησης της παραγωγικότητας των νοσοκομείων. Παράλληλα, σημαντική είδηση αποτελεί η αναφορά του στο μπόνους των 30.000 ευρώ που θα δοθεί σε νέους γιατρούς που θα επιλέξουν τη γενική ιατρική ή την παθολογία. Στόχος αυτού του μέτρου είναι η ενίσχυση των ειδικοτήτων που θεωρούνται κρίσιμες για το σύστημα υγείας.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας των γιατρών, ιδιαίτερα όσων εργάζονται στα πολύβοα ΑΤΕΙ των πιο μεγάλων πόλεων. Ο Θεμιστοκλέους δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι αλλαγές αυτές αφορούν τόσο τις δημόσιες όσο και τις ιδιωτικές κλινικές, επιδιώκοντας μεγαλύτερη διαφάνεια και δικαιοσύνη στις αμοιβές και τις υποχρεώσεις των υγειονομικών υπαλλήλων. "Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι ιατροί θα αμείβονται βάσει της εργασίας και της συμβολής τους στην υγεία των πολιτών", δήλωσε. Με τις ανακοινώσεις αυτές, επιδιώκεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού συστήματος υγείας μέσω των αλλαγών στους μισθούς, τις εφημερίες και τη δομή των χειρουργείων, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό και δίκαιο.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image