Έλεγχοι τροχαίας: 200 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία

Έλεγχοι τροχαίας: 200 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία

Εντατικούς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία πραγματοποίησε η τροχαία με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι έλεγχοι ανακάλυψαν πάνω από 200 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 57 αφορούσαν το όριο ταχύτητας. Η δράση αυτή της τροχαίας είχε στόχο την ασφάλεια των μαθητών και την αποτροπή επικίνδυνων συμπεριφορών στα σχολικά λεωφορεία. Οι έλεγχοι διεξήχθησαν σε διάφορα σημεία της πόλης, με έμφαση κυρίως στις πρωινές και απογευματινές ώρες που οι μαθητές μετακινούνται προς και από τα σχολεία τους. Πολλά από τα λεωφορεία υποβλήθηκαν σε λεπτομερείς ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις όπως υπερβολική ταχύτητα, ενίοτε άνω των επιτρεπόμενων ορίων, καθόλα επικίνδυνη για την ασφάλεια των παιδιών.

Εκτός από τις 57 παραβάσεις για παραβίαση του ορίου ταχύτητας, οι υπόλοιπες παραβάσεις περιλάμβαναν μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, όπως μη χρήση ζώνης ασφαλείας και υπέρβαση του επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών. Η τροχαία επισημαίνει την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση και ευαισθησία από όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να διασφαλιστεί η δημιουργία ασφαλών συνθηκών για τις μετακινήσεις των μαθητών. Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματούχους, παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με στόχο την προστασία των μαθητών και τη διαφύλαξη της οδικής ασφάλειας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image