2η πανελλήνια γιορτή τρούφας στην Καλαμπάκα από 10-13 Οκτωβρίου

2η πανελλήνια γιορτή τρούφας στην Καλαμπάκα από 10-13 Οκτωβρίου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών διοργανώνει την 2η πανελλήνια γιορτή τρούφας στην Καλαμπάκα από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για την πολύτιμη τρούφα, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν φαγητά και μεζέδες από τρούφα και μανιτάρια. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια που θα επιτρέψουν στους ενδιαφερόμενους να ενισχύσουν τις γνώσεις τους γύρω από την καλλιέργεια και την συλλογή της τρούφας. Επίσης, θα υπάρξουν γαστρονομικές επιδείξεις από καταξιωμένους σεφ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν δημιουργικές συνταγές με κύριο συστατικό την τρούφα.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον πλούτο και την μοναδικότητα της ελληνικής τρούφας, αρχίζοντας από την ιστορία έως τις σύγχρονες τεχνικές παραγωγής και αξιοποίησης. Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει, επίσης, εκθέτες που θα παρουσιάσουν εξοπλισμό και προϊόντα σχετιζόμενα με την τρούφα και τα μανιτάρια. Η πανελλήνια αυτή γιορτή προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους να ανακαλύψουν τη μαγεία της φύσης και τη γαστρονομική απόλαυση που προσφέρουν τα προϊόντα της τρούφας και των μανιταριών. Τα φαγητά και οι μεζέδες από τρούφα και μανιτάρια θα παρέχονται δωρεάν, δίνοντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image