Κατάληψη στο σχολείο της Πάτρας υπέρ του γυμνασιάρχη

Κατάληψη στο σχολείο της Πάτρας υπέρ του γυμνασιάρχη

Σήμερα το πρωί, ξέσπασε μια κατάληψη στο Γυμνάσιο της Πάτρας, καθώς οι μαθητές βγήκαν στο πλευρό του γυμνασιάρχη τους, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από γονέα. Ο λόγος της επίθεσης ήταν η απόφαση του γυμνασιάρχη να αποβάλει τον γιο του γονέα, κάτι που προκάλεσε την οργή του τελευταίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα, όταν ο γονέας προσπάθησε να συναντήσει τον γυμνασιάρχη στο γραφείο του. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και κατέληξε σε σωματική επίθεση. Οι μαθητές, αντιδρώντας στην αδικαιολόγητη βία, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου.

Οι μαθητές επισημαίνουν ότι θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον γυμνασιάρχη, τονίζοντας ότι η βία δεν έχει θέση στα σχολεία. Η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τις αρχές, ενώ η διεύθυνση του σχολείου έχει ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας. Η αστυνομία βρέθηκε στο σημείο και προέβη σε προανακριτικές ενέργειες για το περιστατικό, δίνοντας έμφαση στην προστασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image