Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας το Σαββατοκύριακο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας το Σαββατοκύριακο

Λόγω του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, θα πραγματοποιηθούν σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας αυτό το Σάββατο και Κυριακή. Συγκεκριμένα, από τις 20:00 το Σάββατο και έως τις 22:00 την Κυριακή, θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων σε οδούς στο κέντρο της πόλης. Οι αρχές έχουν ήδη εκδώσει σχετική ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο στις συγκεκριμένες περιοχές και να προτιμήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το ποδήλατο ή το περπάτημα.

Ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη σημασία της μείωσης της χρήσης των αυτοκινήτων και την προώθηση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης. Η αστυνομία θα βρίσκεται σε επιφυλακή για την τήρηση των ρυθμίσεων και την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image