Πώς δούλεμποροι έκρυβαν παράνομους μετανάστες σε πορτ μπαγκάζ

Πώς δούλεμποροι έκρυβαν παράνομους μετανάστες σε πορτ μπαγκάζ

Τα μέλη της εγκληματικής σπείρας που ασχολούνταν με το δουλεμπόριο παράνομων μεταναστών είχαν προχωρήσει σε τουλάχιστον 10 τέτοιες μεταφορές από τον Φεβρουάριο. Οι διωκτικές αρχές ανακάλυψαν την άκρως επικίνδυνη αυτή μέθοδο μεταφοράς, κατά την οποία οι μεταναστάς στοιβάζονταν ακόμη και σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτων για να εξασφαλιστούν περισσότερα χρήματα από τους δουλέμπορους. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψαν ότι τα κέρδη τους από αυτές τις παράνομες δραστηριότητες ανέρχονται περίπου σε 500.000 ευρώ.

Οι μεταφορές γίνονταν υπό άκρα μυστικότητα, με την εγκληματική οργάνωση να δίνει μεγάλη προσοχή στη μη ανίχνευση από τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της σπείρας είχαν οργανωμένες επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εξασφαλίζοντας τις διαδρομές και τους πελάτες τους μέσω κρυπτογραφημένων καναλιών επικοινωνίας. Οι επιβάτες ήταν συνήθως άνδρες, γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι διακινδύνευαν τη ζωή τους για να φτάσουν στη χώρα προορισμού.

Το φαινόμενο, όπως προκύπτει, είχε λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, με τις αρμόδιες αρχές να προσπαθούν να εξαρθρώσουν το κύκλωμα και να προστατεύσουν τις ζωές των ανθρώπων που παγιδεύονταν από αυτούς τους αδίστακτους δουλεμπόρους.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image