ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο "Μισέλ" για παράνομη διακίνηση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο "Μισέλ" για παράνομη διακίνηση φαρμάκων

Στις φυλακές οδηγείται ένας εκ των επτά κατηγορουμένων που απολογήθηκαν στην 1η τακτική ανακρίτρια Αθηνών για τη δράση του κυκλώματος με τις παράνομες συνταγογραφήσεις. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Μισέλ», φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα. Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον καθώς αναδεικνύει την σοβαρότητα της κατ' επανάληψη παράνομης δραστηριότητας που πραγματοποιούσε το κύκλωμα. Ο «Μισέλ» είναι ο μοναδικός από τους επτά κατηγορούμενους που κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ οι υπόλοιποι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύκλωμα εκμεταλλευόταν την ανεπάρκεια ελέγχου στον ΕΟΠΥΥ και κατόρθωνε να συνταγογραφεί και να διακινεί φάρμακα που κανονικά θα έπρεπε να χορηγούνται μόνο με αυστηρούς ελέγχους. Η δράση της ομάδας είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων ποσών από τα ασφαλιστικά ταμεία, πλήττοντας παράλληλα την αξιοπιστία του συστήματος υγείας. Η απόφαση για την προφυλάκιση του «Μισέλ» αποτελεί μία πρώτη δικαιοδοτική κίνηση στο πλαίσιο της εκδίκασης αυτής της σημαντικής υποθέσεως. Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και νέες αποκαλύψεις για την έκταση και την οργάνωση του κυκλώματος. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image