Επίθεση από hackers στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελλάδας

Επίθεση από hackers στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελλάδας

Οι hackers επιχειρούν επίθεση σε λογαριασμούς στο Twitter σε παγκόσμιο επίπεδο, και μεταξύ των θυμάτων τους βρίσκεται και ο λογαριασμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας. Η επίθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση καθώς η πρόσβαση στον λογαριασμό περιορίζεται, θέτοντας σε κίνδυνο την επικοινωνία της υπηρεσίας με το κοινό. Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι επιθέσεις αυτές δεν περιορίζονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή θεσμό, αλλά έχουν πλήξει πολλές κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις παγκοσμίως. Η τακτική των hackers περιλαμβάνει τη χρήση προηγμένων τεχνικών phishing και malware για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε: "Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο του λογαριασμού μας και να διασφαλίσουμε ότι η επικοινωνία μας με τους πολίτες θα συνεχιστεί χωρίς προβλήματα". Παράλληλα, οι ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας επισημαίνουν την ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση και προληπτικά μέτρα από όλες τις οργανώσεις. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image