Αντιφασιστική πορεία για Παύλο Φύσσα 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του

Αντιφασιστική πορεία για Παύλο Φύσσα 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του

Δυναμικό «παρών» για άλλη μία χρονιά δίνουν πολίτες για να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Την Τετάρτη (17.09.2024) συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γνωστού και ως Killah P, από τον δολοφόνο του, Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. Η αντιφασιστική πορεία ξεκίνησε από το σημείο της δολοφονίας, στην οδό Παύλου Φύσσα, και συνέχισε μέσω κεντρικών οδών του Κερατσινίου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου που κρατούσε πλακάτ και φώναζε συνθήματα κατά του φασισμού.

Ανάμεσά τους βρέθηκαν πολιτικοί, καλλιτέχνες και ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένων των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Κώστα Γαβρά. Η εκδήλωση μνήμης περιείχε μουσικές επιδείξεις και ομιλίες από φίλους και συνεργάτες του Παύλου Φύσσα, καθώς και εκπροσώπους αντιφασιστικών οργανώσεων. Το πλήθος κατέκλυσε τους δρόμους με πανό και συνθήματα, καταδεικνύοντας την ισχυρή δημόσια αντίδραση κατά του φασισμού και της βίας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image