Εξέλιξη φωτιάς στη Ρόδο: Κοντά σε σπίτια, επιχειρούν εναέρια μέσα

Εξέλιξη φωτιάς στη Ρόδο: Κοντά σε σπίτια, επιχειρούν εναέρια μέσα

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρόδο, καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μαριτσά πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια. Τοπικά συνεργεία και κάτοικοι εμφανίζονται έντρομοι, καθώς οι φλόγες καταστρέφουν δασική έκταση και απειλούν οικισμούς. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιήσει άμεσα υλικές και τεχνικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 15 οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο το ανεξέλεγκτο μέτωπο. Η ένταση της κατάστασης αυξάνεται, καθώς ισχυροί άνεμοι ενισχύουν το έργο της φωτιάς, κατευθύνοντάς την προς τον οικιστικό ιστό.

Τα εναέρια μέσα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην επιχείρηση, καθώς πυροσβεστικά αεροσκάφη πετούν συνεχώς πάνω από την περιοχή, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση των φλογών. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έχουν λάβει οδηγίες να είναι σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση, αν κριθεί απαραίτητο. Παράλληλα, οι Αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση, με τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πυροσβεστική και τις υπόλοιπες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. «Είναι μια δύσκολη μέρα για το νησί μας. Όλες οι δυνάμεις είναι επί ποδός για να προστατεύσουν τον πληθυσμό και τις περιουσίες», δήλωσε ο δήμαρχος. Οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Ρόδου παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τον αγώνα για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά το συντομότερο δυνατό.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image