Αποκαλύφθηκε βυθισμένος οικισμός στην τεχνητή λίμνη του Πουρναρίου

Αποκαλύφθηκε βυθισμένος οικισμός στην τεχνητή λίμνη του Πουρναρίου

Οι συνεχόμενες περιόδοι ξηρασίας στην περιοχή της Άρτας οδήγησαν στην αποκάλυψη του βυθισμένου οικισμού Φάγκο. Οι πετρόκτιστες κατασκευές, που ήταν βυθισμένες στην τεχνητή λίμνη του Πουρναρίου, είναι πλέον ορατές μέσα στις λάσπες. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής παρατηρούν με ενδιαφέρον την ιστορική ανακάλυψη, καθώς η στάθμη της λίμνης έχει πέσει τουλάχιστον 10 μέτρα εξαιτίας της ξηρασίας. Αυτή η αποκάλυψη δίνει μια μοναδική ευκαιρία για την αρχαιολογική κοινότητα να μελετήσει τον οικισμό και τις τεχνικές κατασκευής του. Οι εικόνες που καταγράφονται δείχνουν τις πετρόκτιστες κατασκευές σε εξαιρετική κατάσταση, παρά το πέρασμα των χρόνων. Η τοπική κοινωνία εκδηλώνει ενδιαφέρον για την περιοχή, ελπίζοντας να προβεί σε κινήσεις προστασίας και ανάδειξης του ευρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το in.gr, η τοπική αυτοδιοίκηση εξετάζει τρόπους για τη διαχείριση της κατάστασης, καθώς και για την αξιοποίηση του ευρήματος σε τουριστικό επίπεδο. Οι αρχαιολογικές υπηρεσίες βρίσκονται ήδη στην περιοχή για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να προχωρήσουν σε περαιτέρω έρευνες. Η αποκάλυψη του οικισμού Φάγκο στην τεχνητή λίμνη του Πουρναρίου αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την περιοχή της Άρτας, φέρνοντας στο φως κομμάτια της τοπικής ιστορίας που είχαν χαθεί στα νερά της λίμνης.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image