Συνεχίζεται η μάχη κατά της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της Motor Oil

Συνεχίζεται η μάχη κατά της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της Motor Oil

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και το προσωπικό ασφαλείας συνεχίζουν αδιάκοπα την προσπάθεια ελέγχου της φωτιάς στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, σήμανε συναγερμό στις αρχές, καθώς συνοδεύτηκε από αναφορές για εκρήξεις εντός του διυλιστηρίου.

Αμέσως εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για την εκκένωση της γύρω περιοχής. Παρά τη μερική βελτίωση της κατάστασης, η φωτιά παραμένει επικίνδυνη και οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας για την πλήρη κατάσβεση.

Τραυματισμοί εργαζομένων

Η Motor Oil, σε επίσημη ανακοίνωση, ανέφερε πως τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά στα άνω άκρα κατά τη διάρκεια του περιστατικού και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου για φροντίδα. Η εταιρεία επεσήμανε ότι η κατάσταση της πυρκαγιάς βρίσκεται υπό ύφεση και οι αρμόδιες αρχές συνεργάζονται στενά για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επιπλέον, εξέφρασε ευχαριστίες προς το Πυροσβεστικό Σώμα και το προσωπικό του διυλιστηρίου για την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση.

Επιχειρήσεις και μέτρα ασφαλείας

Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, τρία εκ των οποίων είναι εξειδικευμένα για τη διαχείριση πυρκαγιών σε διυλιστήρια. Επίσης, τρία ελικόπτερα συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Λόγω της πυρκαγιάς, ο ΟΣΕ διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του προαστιακού μεταξύ Κινέτας και Κορίνθου, με τα τρένα 1324 και 1327 να παραμένουν στους σταθμούς της Κινέτας και της Κορίνθου αντίστοιχα. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Η Τροχαία προχώρησε επίσης στη διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων έως τα διόδια Καλαμακίου, και στα δύο ρεύματα, για την ασφάλεια των πολιτών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image