Προίκα 187 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

Προίκα 187 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

Η συμφωνία χρηματοδότησης για τη σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα υπεγράφη από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, Ανδρέα Καραμήτρο. Το ταμείο διαθέτει «προίκα» 187 εκατομμυρίων ευρώ και αποσκοπεί στη στήριξη έργων και δράσεων που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή. Η χρηματοδότηση αυτή έρχεται ως τμήμα των ευρύτερων στρατηγικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δίκαιη μετάβαση, με στόχο να διασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες ώστε να μην μείνει κανείς πίσω κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Πρωτοβουλίες όπως η ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η στήριξη της απασχόλησης και τα προγράμματα κατάρτισης είναι στον πυρήνα των δράσεων που θα υποστηριχθούν. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η δημιουργία του Ταμείου Χαρτοφυλακίου αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προς τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, διασφαλίζοντας ότι όλες οι περιοχές και οι πολίτες της χώρας θα επωφεληθούν ισότιμα. Από την πλευρά του, ο κ. Καραμήτρος υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών για την επίτευξη των κοινών στόχων. Η έναρξη του ταμείου αυτού προσφέρει νέες δυνατότητες χρηματοδότησης για περιβαλλοντικά βιώσιμα έργα και παρέχει μια ευκαιρία για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image