Καιρός: Ψυχρές αέριες μάζες και έντονες βροχές τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Ψυχρές αέριες μάζες και έντονες βροχές τις επόμενες ημέρες

Αλλάζει η κατάσταση για να μας θυμίσει πως (πρέπει να) είναι ο φθινοπωρινός καιρός, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς. Σύμφωνα με τις προγνώσεις, τα επόμενα 24ωρα θα χαρακτηρίζονται από έντονη αστάθεια και καιρικά φαινόμενα, με ψυχρές αέριες μάζες να εισβάλουν στη χώρα μας, φέρνοντας μαζί τους πολλές βροχές. Συγκεκριμένα, οι ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Ελλάδας θα επηρεαστούν περισσότερο από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Παράλληλα, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε πεδινές περιοχές, ενώ δεν αποκλείονται και οι πρώτες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή στις μετακινήσεις, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, όπου η κίνηση μπορεί να αυξηθεί λόγω των βροχοπτώσεων. Επιπλέον, προβλέπεται αύξηση των ανέμων που θα φτάσουν κατά τόπους τα επίπεδα θύελλας, κυρίως στα θαλάσσια τμήματα.

Οι δήμοι προετοιμάζονται για την αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης, με ενίσχυση των μέτρων προστασίας και καθαρισμό των φραγμένων αποχετευτικών δικτύων. Οι πολίτες καλούνται να είναι ενήμεροι για τις επικαιροποιημένες προγνώσεις και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. «Είναι μια τυπική φθινοπωρινή αλλαγή, που όμως απαιτεί προσοχή και σωστή προετοιμασία», συμπληρώνει στη δήλωσή του ο Θοδωρής Κολυδάς.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image