Η Θράκη: Από τη μυθολογία στη διεθνή αναγνώριση

Η Θράκη: Από τη μυθολογία στη διεθνή αναγνώριση

Η γνωστή γαλλική εφημερίδα Le Figaro αφιέρωσε ένα εκπληκτικό εννεασέλιδο άρθρο στην όμορφη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με τίτλο "Από τη μυθολογία στην παγκόσμια αξιολόγηση", η εφημερίδα αναδεικνύει την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, εστιάζοντας στις επιβλητικές αρχαιότητες, τα παραδοσιακά χωριά και τη φυσική ομορφιά που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη. Μεταξύ άλλων, το αφιέρωμα περιλαμβάνει περιγραφές ιστορικών τοποθεσιών όπως η αρχαία Αμφίπολη και ο Φιλιππος Β, ενώ αναφέρεται και στις σύγχρονες εξελίξεις, όπως τις προσπάθειες ανάπτυξης και προώθησης του τουρισμού.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις τοπικές γαστρονομικές απολαύσεις που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες. Στο άρθρο αναφέρεται και η συμβολή της περιφερειακής διοίκησης στην προβολή της περιοχής, με δηλώσεις από τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, που τόνισε τη σημασία της συνεργασίας και των επενδύσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της Άνατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το αφιέρωμα αυτό της Le Figaro έρχεται ως επιβεβαίωση της παγκόσμιας αναγνώρισης που απολαμβάνει η περιοχή, συνδυάζοντας αρμονικά το παρελθόν με το παρόν, και προβάλλοντας τις δυνατότητες για το μέλλον. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image