Διευκολύνσεις για αιτήσεις στο πρόγραμμα "Σπίτι μου 2"

Διευκολύνσεις για αιτήσεις στο πρόγραμμα "Σπίτι μου 2"

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε το πρωί σε σύσκεψη με αντικείμενο το πλέγμα δράσεων που υλοποιείται για την απόκτηση πρώτης κατοικίας. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ανακοινώθηκαν δύο σημαντικές διευκολύνσεις για όσους υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2». Η πρώτη διευκόλυνση αφορά τη μείωση της γραφειοκρατίας, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης των αιτήσεων. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνεται χρήση ψηφιακών εργαλείων προκειμένου να διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Η δεύτερη διευκόλυνση αφορά την αύξηση του ορίου εισοδήματος για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση και να επωφεληθούν από τα προνόμια που παρέχει το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2». Παράλληλα, στη σύσκεψη τονίστηκε η σημασία της προώθησης της κατασκευής νέων κατοικιών, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξανόμενη ζήτηση κατοικιών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image