Ρωσική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού σε πλοίο με σημαία Αντίγκουα

Ρωσική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού σε πλοίο με σημαία Αντίγκουα
Ρωσική πυραυλική επίθεση προκάλεσε ζημιές στις υποδομές του λιμανιού και σε ένα εμπορικό πλοίο υπό σημαία της Αντίγκουα στην πόλη λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής.

Η επίθεση προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις λιμενικές υποδομές και επηρέασε τη λειτουργία του λιμανιού. Το πλοίο με τη σημαία της Αντίγκουα υπέστη σοβαρές φθορές, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των αρχών. Η πυραυλική επίθεση ήρθε σε ένα κρίσιμο σημείο της σύγκρουσης, εντείνοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο κυβερνήτης της περιοχής, Maxim Marchenko, ανέφερε ότι οι ζημιές είναι εκτεταμένες και απαιτούν άμεση αποκατάσταση. Η επίθεση αυτή καταδεικνύει την ένταση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και τη συνεχιζόμενη απειλή για τις εμπορικές διαδρομές της περιοχής. Η πυραυλική επίθεση στην Οδησσό επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την κλιμάκωση της κρίσης, ενώ οι προσπάθειες για ειρηνευτικές συνομιλίες φαίνονται όλο και πιο μακρινές. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα δυνατά μέτρα για την αποκατάσταση της ασφάλειας και την επαναφορά της λειτουργικότητας του λιμανιού. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image