Κίεβο: Απαγόρευση χρήσης Telegram από στρατιωτικούς για λόγους ασφάλειας

Κίεβο: Απαγόρευση χρήσης Telegram από στρατιωτικούς για λόγους ασφάλειας

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει στους στρατιωτικούς και αξιωματούχους να χρησιμοποιούν το Telegram για υπηρεσιακές επικοινωνίες. Το Κίεβο επικαλείται λόγους ασφαλείας για την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι η χρήση της δημοφιλούς εφαρμογής αποτελεί κίνδυνο για τη εθνική ασφάλεια. Σύμφωνα με το Συμβούλιο, υπάρχουν ανησυχίες ότι το Telegram μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και συλλογή ευαίσθητων πληροφοριών από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών.

Οι ουκρανικές αρχές ζητούν από τους στρατιωτικούς να χρησιμοποιούν ασφαλέστερες και κρυπτογραφημένες επικοινωνιακές πλατφόρμες που παρέχονται από την κυβέρνηση. Ο Oleksiy Danilov, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή είναι αναγκαία προκειμένου να προστατευθεί η αμυντική και εθνική ασφάλεια της χώρας. "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρχει κίνδυνος διαρροής στρατηγικών πληροφοριών", υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Telegram είναι γνωστό για την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων των χρηστών του, ωστόσο η αυξημένη χρήση του από τις αρχές της Ουκρανίας έχει εγείρει ζητήματα ασφαλείας, ειδικά εν μέσω του συνεχιζόμενου στρατιωτικού συγκρούματος στη χώρα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image