Έρευνα: Πάνω από τις μισές γυναίκες επέστρεψαν στη "βίαιη σχέση" για οικονομικούς λόγους

Έρευνα: Πάνω από τις μισές γυναίκες επέστρεψαν στη "βίαιη σχέση" για οικονομικούς λόγους

Στη βίαιη σχέση από την οποία προσπαθούσαν να ξεφύγουν επέστρεψαν τελικά 27 από τις 50 γυναίκες που υπέστησαν βία και αναζητούσαν υποστήριξη από υπηρεσίες και ανθρώπους, σύμφωνα με έρευνα. Η συγκεκριμένη έρευνα αναδεικνύει ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο αφορά κυρίως την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν αυτές οι γυναίκες. Η οικονομική ασφάλεια αποδεικνύεται κρίσιμος παράγοντας για την αυτονομία των γυναικών που έχουν βιώσει βία. Η αδυναμία εξεύρεσης επαρκών πόρων και η έλλειψη στήριξης από το κοινωνικό περίγυρο φαίνεται πως οδηγεί πολλές από αυτές πίσω στη βίαιη σχέση τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες που είχαν αναζητήσει υποστήριξη από υπηρεσίες και οργανισμούς δεν μπόρεσαν να απελευθερωθούν πλήρως από τη βίαιη σχέση λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο, όπου η βία και η οικονομική εξάρτηση συνυπάρχουν και διαιωνίζονται. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η έρευνα διενεργήθηκε σε τοπικό επίπεδο και αποκάλυψε πως μόνο οι μισές γυναίκες είχαν καταφέρει να βρουν στήριξη για να απομακρυνθούν οριστικά από τη βίαιη σχέση τους.

Οι υπόλοιπες, παρά την αρχική τους προσπάθεια για ανεξαρτησία, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν εξαιτίας των ανυπέρβλητων οικονομικών δυσκολιών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image