Απάτη στο Νέο Ηράκλειο: Θύμα 95χρονη από ψεύτικους λογιστές

Απάτη στο Νέο Ηράκλειο: Θύμα 95χρονη από ψεύτικους λογιστές

Συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στο Νέο Ηράκλειο ένας 25χρονος και μια 40χρονη κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος 95χρονης γυναίκας. Οι δύο δράστες προσποιήθηκαν ότι είναι λογιστές ώστε να ξεγελάσουν την ηλικιωμένη και να της αποσπάσουν χρήματα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 95χρονη κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία προχώρησε άμεσα στη διερεύνηση της καταγγελίας. Κατά την έρευνα, οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο κατηγορούμενους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες πλησίασαν την ηλικιωμένη στην οικία της και της παρουσίασαν πλαστά έγγραφα, ισχυριζόμενοι ότι έπρεπε να πληρώσει ένα χρηματικό ποσό για υποτιθέμενες οφειλές σε λογαριασμούς.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Η 95χρονη, λίγο αργότερα, υποψιάστηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και επικοινώνησε με την Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ξεκίνησε έρευνες και τελικά προχώρησε στις συλλήψεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα και αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες για απάτη και πλαστογράφηση. Οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση για να διαπιστώσουν αν υπήρξαν άλλοι πολίτες που έπεσαν θύματα της ίδιας απάτης.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image