Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς Εβραίους για πιθανή ήττα στις εκλογές

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς Εβραίους για πιθανή ήττα στις εκλογές

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέπληξε το κοινό με νέες δηλώσεις που κατευθύνονται προς την εβραϊκή κοινότητα της Αμερικής. Μιλώντας σε δημόσια εκδήλωση, ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς Εβραίους ότι θα έχουν μέρος της ευθύνης, αν δεν κερδίσει στις ερχόμενες εκλογές. Οι δηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην έλλειψη στήριξης από την εβραϊκή κοινότητα, υπονοώντας ότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, θα μπορούσε να του κοστίσει την προεδρία.

Ο Τραμπ υπογράμμισε πως παρά τις ενέργειές του που αφορούν υποθέσεις της Μέσης Ανατολής, όπως η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, δεν φαίνεται να κερδίζει την αναμενόμενη υποστήριξη από τους Αμερικανούς Εβραίους. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονη ανησυχία και κριτική από διάφορους πολιτικούς και ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας. Ειδικά οι εκπρόσωποι των οργανώσεων αποκάλεσαν τα σχόλια του Τραμπ διχαστικά και ανησυχητικά, επισημαίνοντας ότι οι δηλώσεις αυτού του τύπου μόνο σκοπό έχουν να ενισχύσουν τις υπάρχουσες διακρίσεις. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image