Θανατηφόρα ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο: 10 νεκροί, 15 τραυματίες

Θανατηφόρα ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο: 10 νεκροί, 15 τραυματίες

Τουλάχιστον δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκαπέντε τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων στο νότιο Λίβανο τη νύχτα της Τρίτης. Η κλιμάκωση της βίας στην περιοχή έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία, καθώς οι επιθέσεις σημειώθηκαν κοντά στην ήδη ευαίσθητη μεθόριο των δύο χωρών. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές φαίνεται να στοχεύουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Η οργάνωση, που δραστηριοποιείται στον Λίβανο, θεωρείται από το Ισραήλ σοβαρή απειλή για την ασφάλειά του. Παρόλα αυτά, οι απώλειες περιλαμβάνουν και πολίτες, κάτι που έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις από ανθρωπιστικές οργανώσεις. Καθώς η διεθνής κοινότητα εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για την αυξημένη ένταση στην περιοχή, απευθύνει εκκλήσεις για συγκράτηση και διπλωματία. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image