Ισραηλινές ενέργειες εναντίον ηγετών της Χαμάς και Χεζμπολάχ

Ισραηλινές ενέργειες εναντίον ηγετών της Χαμάς και Χεζμπολάχ

Η πρόσφατη κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας έχει οδηγήσει το Ισραήλ σε μια σειρά στοχευμένων επιθέσεων κατά της ηγεσίας της Χαμάς και της Χεζμπολάχ. Τα γεγονότα που ακολούθησαν την 7η Οκτωβρίου έχουν φέρει στο προσκήνιο ορισμένα από τα κορυφαία πρόσωπα των οργανώσεων αυτών. Ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ, ενός από τους ηγέτες της Χαμάς, αποτελεί κρίσιμη απώλεια για την οργάνωση. Ο τελευταίος συνδέεται με μια σειρά επιθέσεων που θεωρήθηκαν απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ. Παρόμοιες ενέργειες έχουν σημειωθεί και κατά της Χεζμπολάχ, με θανάτους ηγετικών στελεχών που στοχεύουν να αποδυναμώσουν τη στρατιωτική πυγμή της οργάνωσης.

Ο Ισμαήλ Χανίγια και ο Χασάν Νασράλα είναι άλλοι δύο σημαντικοί ηγέτες στις ομιλίες του Ισραήλ. Η παρουσία τους στις ηγετικές θέσεις της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, αντίστοιχα, τους καθιστά μείζονες στόχους στις στρατηγικές επιθέσεις του Ισραήλ. Οι εξελίξεις αυτές, μετά την 7η Οκτωβρίου, συνεχίζουν να αναδεικνύουν τις αυξημένες εντάσεις στην περιοχή, καθώς το Ισραήλ επιδιώκει να εξουδετερώσει τις απειλές που αντιπροσωπεύουν αυτοί οι οργανισμοί. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image